miért jó ez a cégemnek?

referenciak.com

gyakori kérdések

bizonytalan vagyok, miért használjam?

Ha érdeklődsz a rendszer iránt, kipróbálnád, de még bizonytalan, hogy vajon miért is érdemes használni a rendszert, akkor fussd át az alábbiakat!


Az üzleti világ képviselői döntő részben már online felületekről informálódnak: a B2B beszerzők több mint 90%-a internetes keresést alkalmaz a beszállítók kiválasztásánál.

A cég honlapján és közösségi média felületein túl egyéb információ forrásokat is vizsgálnak a beszerzők, sokszor a referenciák és vélemények felkutatásával kezdik meg a keresést.

A keresés több mint 70%-a nem az adott márkára vonatkozóan indul, hanem „generikusan”, vagyis a márkától függetlenül, adott terület szakmai tartalmaira fókuszálva.

gyakran ismételt kérdések - FAQ

Mennyi időt fog igényelni a profil feltöltése?
Az induló cégprofil, első referencia létrehozása néhány alapadat megadásával pár perc alatt elvégezhető.
A további adatok feltöltése (pl. részletesebb cégprofil, esettanulmány) több időt is igénybe vehet, de befektetett idő más marketing aktivitáshoz képest alacsonyabb!
Ráadásul ez a relatív alacsony időbefektetés már néhány lead esetén is jelentős megtérülést generálhat. Vedd figyelembe, hogy a tartalommarketing kiemelkedő hatékonyságú B2B marketing eszköz, nem véltelenül fordít rá időt a legtöbb vállalkozás: az online jelenlét növelése releváns szakmai információkkal kritikus tényező a mai piaci viszonyok között!

Mire jó ez a Facebook, Linkedin stb. mellett?
Bár vannak hasonló funkcionalitások, de a referenciak.com nem egy közösségi média felület:
a rendszer célja, hogy olyan releváns üzleti információkat biztosítson jól strukturált formában, amelyre Linkedin/FB nem alkalmas, hiszen azok általános információkat tartalmaznak. A felületen az érdeklődők célirányosan, szakmai szempontok alapján tudnak keresni és akár ajánlatot is kérni.

A mi megrendelőink személyes, bizalmi kapcsolaton keresztül érkeznek!
Érdemes elgondolkozni azon, hogy mi lenne ha esetleg "nyitnál" a piac fele és ezeken a csatornákon kívül, egyéb csatornákon is folytatnál marketing és sales tevékenységet?
Fix, jól bejáratott partneri kör esetén is előfordulhat, hogy átmenetileg csökken a megrendelés volumene, szükség lenne új megrendelésekre. Ráadásul a beszerzők, megrendelők is folyamatosan keresik az új partnereket és ehhez jelentős részben már online eszközöket használnak!

Erős brand vagyunk, aktív online jelenléttel, megtalálnak könnyen a megrendelők!
Aki kimarad, az lemarad! Gondolj csak arra a szituációra, amikor egy beszerző a referenciak.com-on keres egy adott szolgáltatást és te nem vagy ott, de a versenytársad igen...

Nem szeretnék bizalmas üzleti információkat megosztani!
Jó hírünk van: ezt nem is kell megtenned! Bár a referencia adatlapra egész részletes információkat tölthetsz fel, de te határozod meg, hogy ténylegesen megadod-e az érzékenynek ítélt adatokat (nem kötelező pl. partner nevet vagy projekt értéket feltüntetni).
Továbbá egyéb funkciókkal is támogatjuk az esetleg bizalmasnak ítélt adatok megosztását: a rendszeren keresztül kérheted a partnered visszaigazolását az adott referencia kapcsán!

Lehet, hogy hasznos lenne, de nincs rá keret a cégnél!
A célunk, hogy egy olyan üzleti platformot és adatbázist üzemeltessünk, amelyben minél több vállalkozás megmutahtaja, amire büszke. Ezért az alapcsomag már ingyenesen használható, de a fizetős szolgáltatások is alacsony éves díj (20-50 eFt) mellett vehetők igénybe!

Túl kicsi cég vagyunk, másoknak sokkal nagyobb értékű referenciái vannak!
Természetesen lehet olyan szituáció, ahol a megrendelőnek számít, hogy milyen volumenű referenciával rendelkezel.
De sok esetben nem a méret a lényeg, hanem a szakmai tartalom! Ha nem regisztrálsz, akkor csökken az esélyed, hogy megtaláljanak azok a megrendelők, akiknek fontosak a céged komptenciái, szakmai tudása.

mire és hogyan használhatom?

A referenciak.com a vállalkozásod üzleti profiljának, referenciáinak és tevékenységének bemutatására szolgáló üzleti platform és tartalom marketing eszköz. Segítünk, hogy minél több potenciális megrendelő találjon meg, hiszen a beszerzők többsége is online, független forrásokra támaszkodva keresi a potenciális beszállítókat.

lépésről lépésre

 • regisztráció
 • cégprofilok
 • referenciák
 • partner kereséselőfizetési lehetőségek

alap
ingyenes!
cégprofil
1 db
referencia
2 db
social media
/
youtube
képfeltöltés
hír publikálás
esettanulmány
ajánlati funkciók
egyéb funkciók
kedvezmények
extra
20.000 Ft/év
cégprofil
1 db
referencia
5 db
social media
/
youtube
5 db
képfeltöltés
15 db
hír publikálás
2 db/hó
esettanulmány
ajánlati funkciók
egyéb funkciók
kedvezmények
prémium
50.000 Ft/év
cégprofil
3 db
referencia
60 db
social media
/
youtube
300 db
képfeltöltés
300 db
hír publikálás
5 db/hó
esettanulmány
ajánlati funkciók
egyéb funkciók
kedvezmények
előfizetés előnyei

Az ingyenes alap csomaghoz képest az extra és prémium csomagokban alacsony éves díj ellenében számos olyan kényelmi és extra funkció érhető el, amely kiterjeszti a rendszer használatának lehetőségeit és segíti a cégedet, hogy még könnyebben rátaláljanak a potenciális megrendelők:

 • [közvetlen ajánlatkérés] - az érdeklődők ajánlatot kérhetnek a cégedtől, amelyről email-ben kapsz értesítést
 • [média csatolása] - refenciához különböző média típusok csatolhatok, pl. youtube videó linkek, képek tölthetők fel, így még informatívabbá és látványosabbá teheted a profilod
 • [esettanulmányok publikálása] - a referenciához kapcsolód esettanulmányt készíthetsz egyszerű tartalami minta/struktúra alapján, amit publikálhatsz és meg is oszthatsz közösségi média felületeken
 • [több cég kezelése] - amennyiben egy cégcsoporthoz több cég is tartozik, úgy a prémium csomag használatát javasoljuk
 • [több referencia kezelése] - amennyiben egy adott céghez kapcsolódóan több referenciát is bemutatnál, úgy az extra vagy prémium csomag a megfelelő választás
 • [megtekintési statisztikák] - az általad feltöltött referenciák, hírek, esettanulmányok esetében összefoglaló információt láthatsz arra vonatkozóan, hogy hányan tekintették meg
 • [megrendelő megjelenítése] - referencia esetében a megrendelő nevének megjelenítése is lehetséges, ami a referencia szakmai hitelességét tovább erősíti (alapcsomag esetében nem elérhető ez a funkció)
 • [kedvezmények] - bizonyos szolgáltatások, mint pl. referencia vagy cég kiemelt megjelenítésem stb. kedvezőbb áron vehető igénybe az alapcsomaghoz képest