miért érdemes használni?

A referenciak.com a vállalkozásod üzleti profiljának, referenciáinak és tevékenységének bemutatására szolgáló online platform, amely támogatja az üzletszerzést és üzleti kapcsolatok építését. Segítünk, hogy minél több potenciális megrendelő találjon meg, hiszen a beszerzők többsége is online, független forrásokra támaszkodva keresi az új beszállítókat.


Az üzleti világ képviselői döntő részben már online felületekről informálódnak: a B2B beszerzők több mint 90%-a internetes keresést alkalmaz a beszállítók kiválasztásánál.

A cég honlapján és közösségi média felületein túl egyéb információ forrásokat is vizsgálnak a beszerzők, sokszor a referenciák és vélemények felkutatásával kezdik meg a keresést.

A keresés több mint 70%-a nem az adott márkára vonatkozóan indul, hanem „generikusan”, vagyis a márkától függetlenül, adott terület szakmai tartalmaira fókuszálva.

hogyan működik és kinek szól?

A referenciak.com adatbázisában a vállalkozások üzleti profilja, referenciái és azokhoz kapcsolódó tartalmak (esettanulmány, kép, youtube videó stb.) rögzíthetők. A platform lead generáló és tartalommarketing támogató eszközként is szolgál, hiszen a megosztott tartalmak a kapcsolatépítés mellett erősítik az online jelenlétet és segítik a reputáció növelését.

A feltöltött információk alapján a potenciális megrendelők különböző szempontok szerint kereshetnek az igényeiknek leginkább megfelelő vállalkozások között és felvehetik velük a kapcsolatot, akár ajánlatkérés formájában is.

Az oldalon bármely iparágban működő vállalkozás, vagy akár szabaduszó szakértő regisztrálhat. Elsősorban olyan szolgáltató és termelő cégek számára ajánljuk, mint pl. mérnöki és informatikai szolgáltatók, tanácsadók, építőipari cégek, környezetvédelem, fejlesztés/gyártás, vállalati oktatás és tréning területén működő vállalkozások, kreatív/PR/ügynökségek, K+F tevékenységet végző szervezetek.
vállalati profilok rögzítése
vállalkozási alapadatok és tevékenység bemutatása a potenciális üzleti partnerek, más felhasználók számára
referenciák publikálása
a regisztrált vállalkozások alapdatai mellett megadható a referencia értékkel bíró, vállalkozás által bemutani kívánt kiemelt projektek, munkák, teljesített megbízások.
referenciák, vállalatok keresése
lehetőség van az egyes vállalkozások, általuk rögzített referenciák között különböző szempontok szerint keresni
kapcsolat felvétele és ajánlatkérés
a referenciak.com felületen keresztül a potenciális üzleti partnerek üzenete küldhetnek egymásnak és akár ajánlatot is kérhetnek
tartalom marketing
az egyes referenciákhoz kapcsolódan különböző tartalmak, például youtube videók, képek tölthetők fel és részletes esettanulmány is készíthető.
social media megosztás
a felhasználók megoszthatják a facebook és linkedin felületén is az itt rögzített referenciákat, ezáltal is növelve a potenciális ügyfélszerzési lehetőséget
vállalati hírfolyam
rövid üzleti, szakmai hírek és közlemények oszthatók meg felületen, amely a hírfolyamba bekerülve növeli a cég láthatóságát.
statisztikák
a regisztrált vállalkozások nyomon követhetik, hogy hányan tekintették meg vállalati profiljukat vagy akár az egyes referenciákat is
lépésről lépésre
 • regisztráció
 • cégprofilok
 • referenciák
 • lead generáláselőfizetési lehetőségek
alap
ingyenes!
cégprofil
1 db
referencia
2 db
social media
/
youtube
képfeltöltés
hír publikálás
esettanulmány
ajánlati funkciók
egyéb funkciók
kedvezmények
extra
20.000 Ft/év
cégprofil
1 db
referencia
5 db
social media
/
youtube
5 db
képfeltöltés
15 db
hír publikálás
2 db/hó
esettanulmány
ajánlati funkciók
egyéb funkciók
kedvezmények
prémium
50.000 Ft/év
cégprofil
3 db
referencia
60 db
social media
/
youtube
300 db
képfeltöltés
300 db
hír publikálás
5 db/hó
esettanulmány
ajánlati funkciók
egyéb funkciók
kedvezmények
 • ajánlati funkciók: az érdeklődők ajánlatot kérhetnek, amelyről email-ben kapsz értesítést
 • social media: a referencia linkjének, vállalati hírek megosztása a felhasználó facebook, linkedin felületén
 • média csatolása: refenciához különböző média típusok csatolhatok, pl. youtube videó linkek, képek tölthetők fel
 • egyéb funkciók: statisztikai adatok a megtekintések számáról; referencia esetében a megrendelő nevének megjelenítése (alap csomag esetében nem jelenik meg)
 • kedvezmények: az előfizetési díjban nem foglalt szolgáltatások - pl. cég, referencia kiemelése, profil elkészítése stb. - az extra vagy prémium csomag előfizetői számára jelentős kedvezményekkel vehetők igénybe
 • több cég kezelése: amennyiben több cégcsoporthoz több cég is tartozik, úgy a prémium csomag használatát javasoljuk
 • a feltüntett előfizetési díjak nettó árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák!
tudásbázis, alkalmazások
A referenciak.com célja, hogy az alapvető funkcionalitáson túl szakmai tartalmakkal és egyéb online megoldásokkal is támogassa a marketing aktivitást. Ennek érdekében elérhetővé tettünk, néhány egyszerű online alkalmazást (pl. kalkulátorok, kérdőívek), amelyeket a későbbiekben is folyamatosan fejlesztünk és bővítünk.

márkaerősség gyorsteszt

rövid, 10 perc alatt kitölthető kérdőív segítségével felmérheted, hogy az adott márkának mennyire erősek az üzleti pozíció, milyen területen kell javulnia

marketing ROI

a marketinggel kapcsolatos fontos üzleti kérdés az abba fektetett pénz megtérülése: a kalkulátorunkkal ezzel kapcsolatos egyszerű számítást végezhetsz

ÁSZF
 1. A "referenciak.com" rendszer üzemeltetője és a szolgáltatás nyújtó szervezet: SonicData Marketing Kft., cégjegyzékszám: 01-09-923171 (továbbiakban: SD vagy üzemeltető)
 2. Az általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a SD által nyújtott "referenciak.com" szolgáltatás (továbbiakban: szolgáltatás, rendszer vagy "referenciak.com") igénybevételére vonatkozó általános felhasználási feltételeket, a szolgáltatás igénybevétele során a szerződő felek között keletkező jogokat és kötelezettségeket tartalmazza.
 3. A szolgáltatást igénybe vevő, regisztrált felhasználók és a nem regisztrált, de a rendszer ún. aktív funkcióit használó látogatók (továbbiakban: Felhasználó(k)) a regisztrációval vagy a rendszer aktív funkcióinak használatával elfogadják és magukra nézve kötelező érvényűnek tekintik jelen ÁSZF rendelkezéseit. Aktív funkciók: vélemény rögzítése, ajánlatkérés.
 4. A Felhasználóknak az általuk kezelt vállalkozások esetében a vállalkozás közvetlen és egyértelmű azonosítására alkalmas adatait (vállalkozás neve, címe, adószáma) szükséges megadniuk.
 5. A rendszer egyes funkció térítés ellenében vehetők igénybe, a Rendszerhasználati díj a regisztrált Felhasználók számára:
  • alapcsomag: ingyenes
  • extra csomag: 20.000 Ft + ÁFA / év
  • prémium csomag: 50.000 Ft + ÁFA / év
 6. Egyedi szolgáltatások díjai:
  • referencia, esettanulmány, cég vagy hír kiemelése nyitó oldalon - 2.000 Ft + ÁFA / hónap / db (alapcsomag esetén 3.000 Ft + ÁFA)
  • üzleti ajánlat kiemelése nyitó oldalon - 4.000 Ft + ÁFA / hónap / ajánlat (alapcsomag esetén 6.000 Ft + ÁFA)
  • referencia, vállalati hír megjelentetése hírlevélben - 10.000 Ft + ÁFA / hírlevél / hír (alapcsomag esetén 15.000 Ft + ÁFA)
  • vállalkozási profil és referencia feltöltése SD által - 20.000 Ft + ÁFA (1 cég + 1 referencia)
  • technikai segítségnyújtás, tanácsadás és support - 7.000 Ft + ÁFA / óra (de minimum 3.000 Ft + ÁFA / alkalom)
  • hirdetés, PR cikk megjelentetése - egyedi árajánlat alapján
  Minden egyéb, a rendszeren keresztül elérhető, de az előbbiekben fel nem sorolt szolgáltatás, funkcionalitás ingyenesen használható!
 7. A rendszer használatával és szolgáltatással kapcsolatos általános korlátozások:
  • a feltöltött képek mérete maximálisan 500 kilobyte / kép, továbbá összesen maximum 50 megabyte kép tölthető fel
  • hetente legfeljebb 2 vállalati hír publikálható egy regisztrált vállalkozás által
  • csak jogtiszta média (kép, videó, weblink) csatolható az egyes cég és referencia profilokhoz, amelyért a Felhasználó a felelős
 8. Felhasználó kijelenti, hogy az általa a rendszerben megadott adatok valósak, szándékosan megtévesztő vagy valótlan adatot nem tesz közzé. Amennyiben a Felhasználó téves, megtévesztő adatokat ad meg, SD jogosult azokat módosítani vagy törölni, amennyiben a Felhasználó nem teszi meg.
 9. A weboldalon megjelenő információk, adatok, feltételek - jelen ÁSZF-ben foglalt információk kivételével - kizárólag tájékoztatásul szolgálnak, különös tekintettel a Felhasználók által rögzített adatokra (pl. referenciák, ajánlatok, vélemények stb.).
  A weboldalon szereplő információk teljességéért, pontosságáért, valódiságáért, valamint azok felhasználásából eredő károkért a SD semmilyen felelősséget nem vállal.
 10. Üzemeltető nem tartozik felelősséggel a Felhasználó által rögzített és ezáltal publikussá tett, üzleti titoknak minősülő adatok megjelenéséért.
 11. A referenciak.com kifejezett célja a regisztrált vállalkozásokra vonatkozó üzleti és szakmai információk megosztása, valamint az üzleti kapcsolatok építése és ehhez kapcsolódóan potenciális partnerek közötti kapcsolatfelvétel elősegítése.
 12. Ennek érdekében a rendszerben rögzített adatok publikusak, a weboldal látogatói számára megtekinthetőek! Ilyenek többek között (de nem kizárólag):
  • vállalati adatlapok és azokon szereplő információk
  • referenciák, projektek és kapcsolódó esettanulmány adatai
  • megrendelői adatok
  • üzleti ajánlatok és ajánlatkérések
  • a regisztrált Felhasználók kapcsolatfelvételhez szükséges adatai - név, email cím - kizárólag más, regisztrált Felhasználók számára láthatók az ajánlatkérés/ajánlatadás során (az oldal egyéb publikus részein nem jelenik meg!)
  • vélemények és véleményezők adatai (név, email cím) - a véleményt rögzítő látogatók email címe csak a véleményezett céget kezelő, regisztrált Felhasználók számára láthatók!
 13. A Felhasználó a regisztráció során megadhat a személyéhéz közvetlenül nem köthető kapcsolatfelvételi adatokat (pl. központi email cím vagy telefonszám).
 14. A személyes adatok kezelés ületi célhoz kötötten történik: a rendszer üzemeltetésével összefüggésben, a rendszer által biztosított szolgáltatások fenntartása érdekében szükséges (bővebben ld. az Adatkezelési Tájékoztatóban).
 15. A Felhasználó a regisztrációval, a Látogató a rendszer használatával hozzájárul a rögzített adatok megjelenítéséhez, amely hozzájárulást a regisztráció vagy a vélemény, ajánlatkérés rögzítése során teheti meg.
 16. Felhasználó kijelenti, hogy az általa feltöltött tartalmak (kép, videó, szöveges anyagok) jogtiszták, az általa képviselt vállalkozás tulajdonát képezik vagy azokat a vállalkozás publikálhatja, felhasználhatja. SD ezen tartalmak jogtisztaságát nem ellenőrzni és azokért feleleősséggel nem tartozik.
 17. Felhasználó vagy Látogató a más felhasználók által rögzített adatokat nem értékesítheti harmadik félnek illetve egyéb módon abból közvetlenül bevételt nem realizálhat.
 18. SD nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért és veszteségekért, amelyek a weboldal használatából, annak használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkeznek.
 19. SD jogosult az ÁSZF-ben rögzített feltételeket megsértő Felhasználót a szolgáltatásból haladéktalanul kizárni és az általa rögzített cégek, referenciák adatait törölni.
 20. SD jogosult a saját hatáskörében a szolgáltatás felfüggesztéséről vagy megszüntetéséről dönteni, a szolgáltatás fenntartásával kapcsolatosan kötelezettséget nem vállal. A szolgáltatás megszüntetése esetén a Felhasználókat előzetesen tájékoztatja, valamint az előre megfizetett, de a megszüntetést követő időszakra jutó arányos díjakat Felhasználó számára megtéríti, amennyiben az meghaladja az 2000 Ft-ot.
 21. SD jogosult a több mint 6 hónapja inaktív, ingyenes szolgáltatáscsomagot használó Felhasználó fiókját, kapcsolódó cégeket, referenciákat, híreket és egyéb információkat törölni. Inaktívnak minősül az a Felhasználó, aki legalább 6 hónapon keresztül nem lép be a rendszerbe vagy nem rögzített cégprofilt vagy referenciát.
 22. A Felhasználók számára SD jogosult hírlevelek formájában a rendszerrel kapcsolatos tájékoztatást, üzleti ajánlatokat (saját vagy partneri ajánlat), a rendszerben publikált híreket, ajánlatkéréseket, esettanulmányokat küldeni.
Adatkezelési Tájékoztató

A referenciak.com kifejezett célja a regisztrált vállalkozásokra vonatkozó üzleti és szakmai információk megosztása, valamint az üzleti kapcsolatok építése érdekében a potenciális partnerek közötti kapcsolatfelvétel elősegítése.
Ebből kifolyólag a regisztráció vagy ajánlatkérések során megadott név és elektronikus elérhetőség (email cím) a rendszeren keresztül történő ajánlatkérés/ajánlatadás során kizárólag a másik ajánlatkérő/ajánlatadó Fél számára is megismerhetők (ugyanakkor a publikus cég vagy a referencia adatlapokon keresztül személyes adatok nyilvánosan nem tekinthetők meg).
Amennyiben a Felhasználó nem szeretné, hogy a személyes adatai megismerhetővé váljanak, úgy javasoljuk a képviselt vállalkozás központi email címének és telefonszámának megadását (ez azonban bizonyos esetekben nehezítheti az üzleti kapcsolatfelvételt)!
Ugyanakkor az oldal üzemeltetője a regisztráció vagy az oldal szolgáltatásainak igénybevétele során megadott adatokat - beleértve a személyes adatokat is - az érvényes törvényi előírásoknak megfelelően bizalmasan kezeli (ld. ÁSZF illetve Adatkezelési Tájékoztató).

1. Bevezetés

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (a továbbiakban: Rendelet) előírja, hogy az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintett részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa, továbbá hogy az Adatkezelő elősegíti az érintett jogainak a gyakorlását. Az érintett előzetes tájékoztatási kötelezettségét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény is előírja. Az alábbiakban olvasható tájékoztatással e jogszabályi kötelezettségünknek teszünk eleget.

2. Adatkezelés célja, időtartama

Az oldal által megvalósított üzleti funkcionalitás, vagyis a potenciális üzleti partnerek közötti kapcsolatfelvétel érdekében tárolunk és kezelünk adatokat. Továbbá a megadott email címre a regisztrált Felhasználók számára a rendszer használatával kapcsolatos elektronikus tájékoztatásokat, illetve esetileg hírleveleket küldünk.
A személyes adatok tárolásának időtartama: az üzleti kapcsolat fennállása alatt, illetve az érintett Felhasználói minőségének fennállását követő 5 évig.

3. Adatkezelő

cégnév: SonicData Marketing Kft.
cégjegyzékszám: 01-09-939889
email cím: info@sonicdata.hu

4. Adatfeldolgozó

cégnév: SmarterASP.net (Subsidiary of Global Passive System & BusinessICS Intl Limited)
cím: 1455 Monterey Pass Road, Monterey Park, CA 91754
email cím: sales@smarterasp.net
GDPR tájékoztatás: gpdrgeneral-data-protection-regulation-compliance

5. Tájékoztatás az érintett jogairól

Előzetes tájékozódáshoz való jog Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon.

Az érintett hozzáférési joga Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a Rendeletben meghatározott kapcsolódó információkhoz hozzáférést kapjon.

A helyesbítéshez való jog Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”) Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha a Rendeltben meghatározott indokok valamelyike fennáll.

Az adatkezelés korlátozásához való jog Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést ha a rendeltben meghatározott feltételek teljesülnek.

A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség Az Adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az Adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

Az adathordozhatósághoz való jog A Rendeletben írt feltételekkel az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az Adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta.

A tiltakozáshoz való jog Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének e) pontján (az adatkezelés közérdekű vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges) vagy f) pontján (az adatkezelés az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükség.

6. A kezelt adatok köre

A kezelt személyes adatok köre: a természetes személy neve, telefonszáma, e-mail címe, beosztása illetve egyéni vállalkozók esetén számlázási cím, telephely.

7. Az érintett kérelmek előterjesztése, az adatkezelő intézkedései

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a jogai gyakorlására irányuló kérelme nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet.
Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.
Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.
Ha az Adatkezelőnek megalapozott kétségei vannak a kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, az érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

8. Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

1. Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.
2. Az 1. pontban említett, az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell legalább a Rendelet 33. cikk (3) bekezdésének b), c) és d) pontjában említett információkat és intézkedéseket.
3. Az érintettet nem kell az 1. pontban említettek szerint tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül: a) az Adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat; b) az Adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, az 1. pontban említett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg; c) a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.
4. Ha az Adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását, vagy megállapíthatja a 3. pontban említett feltételek valamelyikének teljesülését.

9. Panasztétel, jogorvoslat

A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog
1. Az egyéb közigazgatási vagy bírósági jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen a felügyeleti hatóságnál, ha az érintett megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti e rendeletet.
A felügyeleti hatóság elérhetőségei:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
weboldal: www.naih.hu

2. Az a felügyeleti hatóság, amelyhez a panaszt benyújtották, köteles tájékoztatni az ügyfelet a panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről és annak eredményéről, ideértve azt is, hogy a Rendelet 78. cikk alapján az ügyfél jogosult bírósági jogorvoslattal élni.

A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog
1. Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden természetes és jogi személy jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben.
2. Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra, ha a Rendelet 55. vagy 56. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az érintettet a 77. cikk alapján benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.
3. A felügyeleti hatósággal szembeni eljárást a felügyeleti hatóság székhelye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani.
4. Ha a felügyeleti hatóság olyan döntése ellen indítanak eljárást, amellyel kapcsolatban az egységességi mechanizmus keretében a Testület előzőleg véleményt bocsátott ki vagy döntést hozott, a felügyeleti hatóság köteles ezt a véleményt vagy döntést a bíróságnak megküldeni.

Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

1. A rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való, Rendelet 77. cikk szerinti jog – sérelme nélkül, minden érintett hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak e rendeletnek nem megfelelő kezelése következtében megsértették az e rendelet szerinti jogait.
2. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az érintett szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is, kivéve, ha az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó valamely tagállamnak a közhatalmi jogkörében eljáró közhatalmi szerve.


jogi nyilatkozat

A "referenciak.com" oldalon található minden tartalom, illetve azok elrendezése, továbbá az oldalak által megvalósított üzleti megoldások, egyedi programkódok a SonicData Marketing Kft. tulajdonát képezik és szerzői jogi védelem alatt állnak, azok felhasználása csak a SonicData Marketing Kft. előzetes értesítésével és írásbeli hozzájárulásával történhet. Ezalól kivételt képeznek a Felhasználók által rögzített és publikált tartalmak.

A "referenciak.com" oldalon oldalon történő regisztráció, a szolgáltatások igénybevétele egyben az oldal használatával járó feltételek - ld. ÁSZF - kifejezett elfogadását jelenti.