miért érdemes használni?

A referenciak.com a vállalkozásod üzleti profiljának, referenciáinak és tevékenységének bemutatására szolgáló online platform, amely támogatja az üzletszerzést és üzleti kapcsolatok építését. Segítünk, hogy minél több potenciális megrendelő találjon meg, hiszen a beszerzők többsége is online, független forrásokra támaszkodva keresi az új beszállítókat.


Az üzleti világ képviselői döntő részben már online felületekről informálódnak: a B2B beszerzők több mint 90%-a internetes keresést alkalmaz a beszállítók kiválasztásánál.

A cég honlapján és közösségi média felületein túl egyéb információ forrásokat is vizsgálnak a beszerzők, sokszor a referenciák és vélemények felkutatásával kezdik meg a keresést.

A keresés több mint 70%-a nem az adott márkára vonatkozóan indul, hanem „generikusan”, vagyis a márkától függetlenül, adott terület szakmai tartalmaira fókuszálva.

hogyan működik és kinek szól?

A referenciak.com adatbázisában a vállalkozások üzleti profilja, referenciái és azokhoz kapcsolódó tartalmak (esettanulmány, kép, youtube videó stb.) rögzíthetők. A platform lead generáló és tartalommarketing támogató eszközként is szolgál, hiszen a megosztott tartalmak a kapcsolatépítés mellett erősítik az online jelenlétet és segítik a reputáció növelését.

A feltöltött információk alapján a potenciális megrendelők különböző szempontok szerint kereshetnek az igényeiknek leginkább megfelelő vállalkozások között és felvehetik velük a kapcsolatot, akár ajánlatkérés formájában is.

Az oldalon bármely iparágban működő vállalkozás, vagy akár szabaduszó szakértő regisztrálhat. Elsősorban olyan szolgáltató és termelő cégek számára ajánljuk, mint pl. mérnöki és informatikai szolgáltatók, tanácsadók, építőipari cégek, környezetvédelem, fejlesztés/gyártás, vállalati oktatás és tréning területén működő vállalkozások, kreatív/PR/ügynökségek, K+F tevékenységet végző szervezetek.
vállalati profilok rögzítése
vállalkozási alapadatok és tevékenység bemutatása a potenciális üzleti partnerek, más felhasználók számára
referenciák publikálása
a regisztrált vállalkozások alapdatai mellett megadható a referencia értékkel bíró, vállalkozás által bemutani kívánt kiemelt projektek, munkák, teljesített megbízások.
referenciák, vállalatok keresése
lehetőség van az egyes vállalkozások, általuk rögzített referenciák között különböző szempontok szerint keresni
kapcsolat felvétele és ajánlatkérés
a referenciak.com felületen keresztül a potenciális üzleti partnerek üzenete küldhetnek egymásnak és akár ajánlatot is kérhetnek
tartalom marketing
az egyes referenciákhoz kapcsolódan különböző tartalmak, például youtube videók, képek tölthetők fel és részletes esettanulmány is készíthető.
social media megosztás
a felhasználók megoszthatják a facebook és linkedin felületén is az itt rögzített referenciákat, ezáltal is növelve a potenciális ügyfélszerzési lehetőséget
vállalati hírfolyam
rövid üzleti, szakmai hírek és közlemények oszthatók meg felületen, amely a hírfolyamba bekerülve növeli a cég láthatóságát.
statisztikák
a regisztrált vállalkozások nyomon követhetik, hogy hányan tekintették meg vállalati profiljukat vagy akár az egyes referenciákat is
lépésről lépésre
 • regisztráció
 • cégprofilok
 • referenciák
 • lead generáláselőfizetési lehetőségek
alap
ingyenes!
cégprofil
1 db
referencia
2 db
social media
/
youtube
képfeltöltés
hír publikálás
esettanulmány
ajánlati funkciók
egyéb funkciók
kedvezmények
extra
20.000 Ft/év
cégprofil
1 db
referencia
5 db
social media
/
youtube
5 db
képfeltöltés
15 db
hír publikálás
2 db/hó
esettanulmány
ajánlati funkciók
egyéb funkciók
kedvezmények
prémium
50.000 Ft/év
cégprofil
3 db
referencia
60 db
social media
/
youtube
300 db
képfeltöltés
300 db
hír publikálás
5 db/hó
esettanulmány
ajánlati funkciók
egyéb funkciók
kedvezmények
 • ajánlati funkciók: az érdeklődők ajánlatot kérhetnek, amelyről email-ben kapsz értesítést
 • social media: a referencia linkjének, vállalati hírek megosztása a felhasználó facebook, linkedin felületén
 • média csatolása: refenciához különböző média típusok csatolhatok, pl. youtube videó linkek, képek tölthetők fel
 • egyéb funkciók: statisztikai adatok a megtekintések számáról; referencia esetében a megrendelő nevének megjelenítése (alap csomag esetében nem jelenik meg)
 • kedvezmények: az előfizetési díjban nem foglalt szolgáltatások - pl. cég, referencia kiemelése, profil elkészítése stb. - az extra vagy prémium csomag előfizetői számára jelentős kedvezményekkel vehetők igénybe
 • több cég kezelése: amennyiben több cégcsoporthoz több cég is tartozik, úgy a prémium csomag használatát javasoljuk
 • a feltüntett előfizetési díjak nettó árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák!
tudásbázis, alkalmazások
A referenciak.com célja, hogy az alapvető funkcionalitáson túl szakmai tartalmakkal és egyéb online megoldásokkal is támogassa a marketing aktivitást. Ennek érdekében elérhetővé tettünk, néhány egyszerű online alkalmazást (pl. kalkulátorok, kérdőívek), amelyeket a későbbiekben is folyamatosan fejlesztünk és bővítünk.

márkaerősség gyorsteszt

rövid, 10 perc alatt kitölthető kérdőív segítségével felmérheted, hogy az adott márkának mennyire erősek az üzleti pozíció, milyen területen kell javulnia

marketing ROI

a marketinggel kapcsolatos fontos üzleti kérdés az abba fektetett pénz megtérülése: a kalkulátorunkkal ezzel kapcsolatos egyszerű számítást végezhetsz

ÁSZF
 1. A "referenciak.com" rendszer üzemeltetője és a szolgáltatás nyújtó szervezet: Blackburn Consulting Kft., cégjegyzékszám: 01-09-923171 (továbbiakban: BC)
 2. Az általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a BC által nyújtott "referenciak.com" szolgáltatás (továbbiakban: szolgáltatás, rendszer vagy "referenciak.com") igénybevételére vonatkozó általános felhasználási feltételeket, a szolgáltatás igénybevétele során a szerződő felek között keletkező jogokat és kötelezettségeket tartalmazza.
 3. A szolgáltatást igénybe vevő, regisztrált felhasználók (továbbiakban: Felhasználó(k)) a regisztrációval elfogadják és magukra nézve kötelező érvényűnek tekintik jelen ÁSZF rendelkezéseit illetve vállalják, hogy a választott előfizetési csomag díját, illetve a rendszer használatával járó költségeket megfizetik BC számára.
 4. A szolgáltatást igénybe vevő, nem regisztrált felhasználók (továbbiakban: Látogatók) a rendszer publikus funkcióinak használatával elfogadják és magukra nézve kötelező érvényűnek tekintik jelen ÁSZF vonatkozó rendelkezéseit.
 5. A regisztráció során a Felhasználók kötelesek az általuk regisztrált vállalkozások közvetlen és egyértelmű azonosítására alkalmas, hivatalos adatokat (pontos cím, adószám, név) megadni.
 6. Rendszerhasználati díj a regisztrált Felhasználók számára:
  • alapcsomag: 0 Ft + ÁFA / év
  • extra csomag: 20.000 Ft + ÁFA / év
  • prémium csomag: 50.000 Ft + ÁFA / év
 7. Egyedi szolgáltatások díjai:
  • refencia, esettanulmány, cég, hír kiemelése nyitó oldalon - 2.000 Ft + ÁFA / hónap / db (alapcsomag esetén 3.000 Ft + ÁFA)
  • üzleti ajánlat kiemelése nyitó oldalon - 4.000 Ft + ÁFA / hónap / ajánlat (alapcsomag esetén 6.000 Ft + ÁFA)
  • referencia, vállalati hír megjelentetése hírlevélben - 10.000 Ft + ÁFA / hírlevél / hír (alapcsomag esetén 15.000 Ft + ÁFA)
  • vállalkozási profil és referencia feltöltése BC által - 20.000 Ft + ÁFA (1 cég + 1 referencia)
  • technikai segítségnyújtás, tanácsadás és support - 7.000 Ft + ÁFA / óra (de minimum 3.000 Ft + ÁFA / alkalom)
  • hirdetés, PR cikk megjelentetése - egyedi árajánlat alapján
 8. A rendszer használatával és szolgáltatással kapcsolatos korlátozások:
  • a feltöltött képek mérete maximálisan 500 kilobyte / kép, továbbá összesen maximum 50 megabyte kép tölthető fel
  • hetente legfeljebb 2 vállalati hír publikálható egy regisztrált vállalkozás által
  • csak jogtiszta média (kép, videó, weblink) csatolható az egyes cég és referencia profilokhoz, amelyért a Felhasználó a felelős
 9. Felhasználó vagy Látogató kijelenti, hogy az általa a rendszerben megadott adatok valósak és szándékosan megtévesztő vagy valótlan adatot nem tesz közzé. Amennyiben a Felhasználó vagy Látogató téves, megtévesztő adatokat ad meg, úgy BC felszólíthatja a Felhasználót az adatok módosítására, illetve BC jogosult azokat módosítani vagy törölni, amennyiben a Felhasználó nem teszi meg.
 10. A weboldalon megjelenő információk, adatok, feltételek - jelen ÁSZF-ben foglalt információk kivételével - kizárólag tájékoztatásul szolgálnak, különös tekintettel a Felhasználók, Látogatók által rögzített adatokra. A Felhasználók és Látogatók által rögzített adatok teljességéért, pontosságáért, valódiságáért, valamint azok felhasználásából eredő károkért a BC semmilyen felelősséget nem vállal.
 11. BC nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért és veszteségekért, amelyek a weboldal használatából, annak használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkeznek.
 12. BC nem tartozik felelősséggel és nem követ el üzleti titok sértést, amennyiben a Felhasználó üzleti titoknak minősülő adatokat rögzít és ezáltal publikussá tesz a rendszerben.
 13. Felhasználó kijelenti, hogy az általa regisztrált cég(ek) képviseletében eljárhat, a cég(ek)re vonatkozóan adatokat, ajánlatkéréseket rögzíthet.
 14. A referenciak.com kifejezett célja az üzleti kapcsolatok építése és ehhez kapcsolódóan potenciális üzletfelek közötti kapcsolatfelvétel elősegítése. Ennek érdekében a megadott üzleti adatok más Felhasználók és a Látogatók számára megismerhetők, hozzáférhetők. Továbbá a regisztrált Felhasználók kapcsolatfelvételhez szükséges adatai - beleértve a regisztráció során megadott személyes adatokat, mint pl. név, email cím - továbbításra kerülehetnek más Felhasználók számára (pl. üzleti kapcsolatfelvétel kezdeményezése esetén).
 15. A rendszerben rögzített üzleti adatok publikusak, a weboldal látogatói számára megtekinthetőek: ilyenek többek között a vállalati adatlapok, referenciák és kapcsolódó esettanulmány adatai, publikus ajánlatok, vélemények és véleményezők adatai (név, email cím). A véleményt rögzítő látogatók email címe csak a véleményezett céget kezelő, regisztrált Felhasználók számára látható.
 16. BC jogosult a nem regisztrált Látogatok adatait is kezelni, elmenteni, feldolgozni és megjeleníteni. Az ilyen típusú adatkezelés célhoz kötötten történik: a rendszer üzemeltetésével összefüggésben, a rendszer által biztosított szolgáltatások fenntartása érdekében szükséges.
 17. A Felhasználó a regisztrációval, a Látogató a rendszer használatával hozzájárul a rögzített adatok megjelenítéséhez, amely hozzájárulást a regisztráció vagy a vélemény, ajánlatkérés rögzítése során teheti meg.
 18. Felhasználó kijelenti, hogy az általa feltöltött tartalmak (kép, videó, szöveges anyagok) jogtiszták, az általa képviselt vállalkozás tulajdonát képezik vagy azokat a vállalkozás publikálhatja, felhasználhatja. BC ezen tartalmak jogtisztaságát nem ellenőrzni és azokért feleleősséggel nem tartozik.
 19. BC jogosult a rendszerben rögzített ajánlatkéréseket a saját üzletfelei, üzleti partnerei körében bemutatni az ajánlatban szereplő társaság hivatalos cégneve és adószámának megjelölése nélkül vagy azok megjelölésével, ha ahhoz a Felhasználó hozzájárul.
 20. Felhasználó vagy Látogató a más felhasználók által rögzített adatokat nem értékesítheti harmadik félnek illetve egyéb módon abból közvetlenül bevételt nem realizálhat.
 21. BC jogosult az ÁSZF-ben rögzített feltételeket megsértő Felhasználót a szolgáltatásból haladéktalanul kizárni és az általa rögzített cégek, referenciák adatait törölni.
 22. BC jogosult a saját hatáskörében a szolgáltatás felfüggesztéséről vagy megszüntetéséről dönteni, a szolgáltatás fenntartásával kapcsolatosan kötelezettséget nem vállal. A szolgáltatás megszüntetése esetén a megszüntetést követő időszakra jutó arányos díjat Felhasználó számára visszafizeti, amennyiben az meghaladja az 2000 Ft-ot.
 23. BC jogosult a több mint 6 hónapja inaktív, ingyenes szolgáltatáscsomagot használó Felhasználó fiókját, kapcsolódó cégeket, referenciákat, híreket és egyéb információkat törölni.
 24. A Felhasználók számára BC jogosult hírlevelek formájában a rendszerrel kapcsolatos tájékoztatást, üzleti ajánlatokat (saját vagy partneri ajánlat), a rendszerben publikált híreket, ajánlatkéréseket, esettanulmányokat küldeni.
adatkezelés, jogi nyilatkozat
A Blackburn Consulting Kft. az Felhasználó belépéséhez szükséges, a regisztráció során megadott adatait (beleértve a személyes adatokat is), valamint az oldal üzleti szolgáltatásainak igénybevétele során megadott adatokat az érvényes törvényi előírásoknak megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik fél számára azt csak az oldal által megvalósított üzleti szolgáltatásokhoz szükséges módon és formában adja át (ld. ÁSZF). Az adatvédelmi elveink kialakításakor figyelembe vettük az 1992. évi LXIII. törvényt a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról, valamint az 1998. évi VI. törvényt az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során.
A referenciak.com kifejezett célja a vállalkozások közötti üzleti kapcsolatok építése és ehhez kapcsolódóan potenciális üzletfelek közötti kapcsolatfelvétel elősegítése. Ennek érdekében a megadott üzleti adatok más Felhasználók és a Látogatók számára megismerhetők, hozzáférhetők. Továbbá a regisztrált Felhasználók kapcsolatfelvételhez szükséges adatai - beleértve a regisztráció során megadott személyes adatokat, mint pl. név, email cím - továbbításra kerülehetnek más Felhasználók számára (pl. üzleti kapcsolatfelvétel kezdeményezése esetén).
A "referenciak.com" oldalon található minden tartalom, illetve azok elrendezése, továbbá az oldalak által megvalósított üzleti megoldások, egyedi programkódok a Blackburn Consulting Kft. tulajdonát képezik és szerzői jogi védelem alatt állnak, azok felhasználása csak a Blackburn Consulting Kft. előzetes értesítésével és írásbeli hozzájárulásával történhet. Ezalól kivételt képeznek a Felhasználók által rögzített és publikált tartalmak.

A "referenciak.com" oldalon oldalon történő regisztráció, a szolgáltatások igénybevétele egyben az oldal használatával járó feltételek - ld. ÁSZF - kifejezett elfogadását jelenti.