lépésről lépésre
regisztráció
regisztráció
referenciak.com account létrehozása a nyitó oldalon a felhasználói adatok megadásával:

(1) név
(2) elérhetőség
(3) számlázási információk
előfizetési csomag választása
a referenciak.com különböző lehetőségeket biztosító felhasználó fiók hozható létre: az alapvető funkciók bármely regisztrált felhasznló számára ingyenesen elérhetők, a bővített szolgáltatási funkcionalitás alacsony éves díj mellett vehető igénybe.
cégprofil kezelése
vállalkozás létrehozása
A cégnév és cégazonosító (adószám) megadásával hozz létre új cégeket, amely referenciáit kezelni szeretnéd.
Legalább egy cég létrehozása szükséges, ahhoz hogy referenciát is rögzíthess!
Új cég létrehozását követően a részletes cégadatlapon add meg a további adatokat.
üzleti profil
A vállalkozás tevékenységnek bemutatása néhány paraméter megadásával: iparág/tevékenységcsoport, értékesítési csatornák, árbevétel nagyságrend, alkalmazottak és vevők száma stb.
Az adatok emgadása nem kötelező, de a keresést nagyban könnyíti.
minősítések
A társaság által megszerzett szakmai minősítések és díjak, különböző elismerések, valamint auditok során szerzett tanúsítványok (pl. ISO, környezetvédelmi certifikációk).
Minél több minősítéssel, díjjal rendelkezik a céged, annál megbízhatóbb és hitelesebb lesz a potenciális partnerek számára!
alapadatok
Olyan szokásos alapadatok adhatsz meg és módosíthatsz, mint a vállalkozás neve, címe, online elérhetőségei (honlap, facebook, linkedin stb. oldalak).
Az elérhetőség adatai szükségesek ahhoz, hogy partnerek rád találjanak, ezért mindig frissítsd az aktuális adatokkal!
kompetenciák
A vállalkozás versenyképességét meghatározó, az értékteremtést és vevői igények kiszolgálását biztosító képességek és erőforrások: rendelkezésére álló know-how, szakismeret, emberi erőforrások valamint azon szakmai területek, tevékenységek listája, amelyekre a társaság a tevékenységét alapozza.
tevékenység
A társaság bevételeinek, üzleti forgalmának megoszlása és volumene az egyes tevékenységi körökben: üzletági vagy akár termék/szolgáltatáscsoport szinten.
Azért érdemes megadni, mert sokkal könnyebben azonosítja be a partner, hogy az általad nyújtott szolgáltatást keresi-e!
referenciák
referencia létrehozása, alapadatok
A cégeid által teljesített projekt, megrendelés vagy elvégzett munka alapján referencia hozható létre néhány alapadat - projekt tárgya, értéke, megrendelő, teljesítés éve, stb. - megadásával.
képek, linkek, videók
Lehetőség van a referenciához kapcsolódó képek feltöltésére, a referenciával kapcsolatos további információkat tartalmazó weblinkek vagy akár youtube videó link megadására, így a látványosabbá és vizuálisan informatívabbá teheted a referenciát!
megosztás
A referenciák adatlapja megosztaható a közösségi média oldalakon (Facebook, Linkedin), így még több potenciális üzleti partner ismerheti meg a tevékenységed.
referencia részletek
A referenciához kapcsolódóan további kiegésztő információk adahatók meg, mint a referencia helyszíne (google maps térképen), referencia részletes leírása, teljesített feladatok.
visszaigazolás kérése
A referencia megrendelőjeként feltüntetett partnert a rendszerbe épített értestési funkcióval kérheted a referencia visszaigazolására.
Ezáltal a referencia hitelessége jelentősen növekszik, a partner által visszaigazolt referenciákat külön jelöléssel is kiemeljük!
referenciák értékelése
A megrendelődnek és más felhasználóknak is leehtősége van a rögzített referenciák értékelésére (0-5 skálán). Te magad is értékelheted más felhasználók referenciáit.
ajánlati funkciók, kapcsolatfelvétel
egyedi ajánlatkérés
Az oldal látogatóinak lehetőség van célzottan, egy-egy kiválasztott, regisztrált vállalkozástól ajánlatot kérni: a referencia és céges adatlapokon az [ajánlatkérés] gombra kattintva lehet közvetlenül kapcsolatba lépni az adott vállalkozással az ajánlatkérési adatlapon keresztül.
ajánlatadás
Az egyedi és publikus ajánlatkérésekre vonakozóan közvetlenül az ajánlakérőnek lehet ajánlatot adni. Az ajánlatadás történhet a rendszeren keresztül egy előre kialakított, egyszerű formátumban (az így adott ajánlat indikatív jellegű, nem jelent kötelezettségvállalást). Lehetőség van azonban közvetlenül, a rendszerünktől függetlenül is email-ben vagy személyesen ajánlatot adni.
értesítés ajánlatkérésről
Az ajánlatkérésekről az adott céget regisztráló fehasználó email-ben kap értesítést, amely alapján felveheti a kapcsolatot az ajánlatkérővel és egyeztethet az igényekről.
publikus ajánlatkérés
A regisztrált felhasználók publikus ajánlatkéréseket hozhatnak létre, amelyet az oldal látogatói és más regisztrált felhasználók is láthatnak.
A publikus ajánlatkérésre bármely felhasználó vagy akár nem regisztrált látogató is adhat ajánlatot.
általános üzleti ajánlatok
A regisztrált felhasználók létrehozhatnak nyilvános, minden érdeklődőnek szóló ajánlatokat (vagyis ezeket nem egy adott cég kapja meg testre szabottan, hanem bárki számára látható). Lehetőség van korlátozni azt, hogy az ajánlat csak dedikáltan a referenciak.com felhasználói számára legyen elérhető. Általános üzleti ajánlat létrehozása a felhasználói amidminisztrációs felületről, a [üzleti ajánlatok] gombra kattintva indítható.
tartalommarketing funkciók
esettanulmány
A referenciákhoz kapcsolódóan részletes esettanulmány létrehozására is lehetőséged van, amelynek elkészítését előre definiált tartalmi struktúrával Az esettanulmány egy kiváló tartalom marketing eszköz és amelynek segítségével igazán releváns információkat oszthatsz meg a potenciális partnereiddel.
hírek
A vállalatodhoz kapcsolódó rövid üzleti híreket publikálhatsz különböző támakörökben, pl. új projektek indulása, új minősítés megszerzése, egyéb szakmai eredmény.
Az itt publikált híreket megoszthatod és terjesztheted más felületeken is.
egyéb információk, funkciók
referencia pontszám
A referencia listákat a látogatók különböző szempontok szerint rendezhetik, többek között a referenciak.com által számolt pontszám alapján.
A pontszám a referencia felhasználói értékelése, a referencia megtekintés száma, a referencia partner adatai (valós partner van feltüntetve, a partner visszaigazolta) alapján rangsoroljuk.
megtekintési statisztikák
Mind regisztrált vállalkozások és referenciák, mind az azokhoz kapcsolódó esettanulmányok, hírek esetében követjük azok megtekintéseinek számát, ezekről információt biztosítunk a felhasználóknak (alapcsomag kivételével).
kiemelések - cég, referencia, stb...
Lehetőséged van a cégedet vagy annak valamely referenciáját, a hozzá kapcsolódó esettanulmányt kiemelni. A kiemeléssel a keresési listákban a lista elejére kerülsz és külön vizuális elemekkel is kihangsúlyozzuk az adott elemet!
...
...